Koronaepidemian vaikutukset digitaaliseen liiketoimintaan

Covid-19 pandemian myötä eläminen vajaan kahden kuukauden aikana tuntui aluksi hyvin epärealistiselta ja oman pään sisällä ajatus kotona jatkuvasti olemisesta tuntui epämukavalta ja ahdistavalta. Sitä se on ollut ja on edelleen. Terveydellisten haittojen lisäksi koronavirus on aiheuttanut suuria ongelmia yrityksille niiden koosta riippumatta. Kaikki yritykset syöstiin suuren haasteen eteen ilman, että kukaan ehti valmistautua siihen. Yritysten on tehtävä toimenpiteitä, että on mahdollista palvella asiakasta, kun hän ei voi tulla luoksesi. 

Moni yritys on hyödyntänyt tilannetta ja monipuolistanut tarjontaansa koronaviruksen riehuessa. Tästä hyvä esimerkki on Kyrö Distillery, joka tunnetaan alkoholijuomistaan kansainvälisestikin. Kyrö Distillery aloitti käsidesin valmistamisen panimollaan. Muita koronaviruksesta hyötyneitä yrityksiä ovat ruokalähettifirmat kuten Wolt ja Foodora. 


https://www.jalios.com/jcms/prod_35554/en/home-office-the-advantages-and-disadvantages


Digitalisaatio on helpottanut karanteeniaikaa tarjoamalla helpotusta palavereiden ja luentojen järjestämiseen tietokoneiden välityksellä. Etätyöskentely on mahdollistanut sen, että kaikki rattaat eivät täysin pysähdy juuri kun niiden täytyisi pyöriä entistä vakaammin. Luin twitteristä jokunen päivä sitten miten Sadattuhannet haluavat jatkaa etätöissä myös koronan kaikottua: muutos tuo yrityksille mahdollisuuden säästää vuokrakuluissa – pysyvästiettä karanteenin loputtua panostettaisiin etätyöskentelyyn, vaikka siihen ei välttämättä olisi tarvetta. Tämä mahdollistaisi yrityksille suuret säästöeurot liiketila kustannuksissa, jos suuria toimistoja ei tarvitsisikaan vuokrata yrityksen käyttöön. 

Näen suurena mahdollisuutena, että opimme etätyöskentelystä ja tästä ajasta     positiivisesti ja osaamme tulevaisuudessa hyödyntää teknologiaa ja tietokoneita vieläkin paremmin työskentelyssä ja opiskelussa.



Kommentit

  1. Hei Mikko!

    Hyvä kirjoitus koronan vaikutuksista yrityksiin. Tuo oli todellakin järkevää toimintaa Kyrö distillerylta alkaa valmistamaan käsidesiä, koska heillä oli varmastikin siihen valmiit laittaa ja myös siksi, että käsidesistä oli tuolloin pulaa ihmisten hamstraamisen takia.

    Uskon myös tuon, että monet ihmiset jäävät tekemään etätöitä myös koronan jälkeen, jos he ovat nähneet sen toimivaksi. Korona on myös loistava syy (ja pakollinen) tehdä digiloikka yrityksessä

    -Petri

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sosiaalisen median markkinointi

Pelialan laajentuminen älypuhelimiin

Verkkokauppa ja -ostaminen - Klikkauksen päässä kaikesta