Virtuaaliset poikkeusolojen tapahtumat

Moi!

Tänään aiheena on koronaviruksen vuoksi tapetille noussut tapahtumien järjestäminen kun toisia ihmisiä ei voi fyysisesti kohdata tai tavata. Monia nerokkaita ratkaisuja on jouduttu kehittämään eri tarkoituksiin, että tapahtumia on pystytty järjestämään. Itse vietin karanteeniajasta monia tunteja skypessä kavereiden kanssa jutellessa ja pelaillessa erinäisiä pelejä. Ensimmäinen viikko oli kaikista hauskinta seurattavaa. Skypepuheluun oli kutsuttu yli 50 ihmistä ja kierto kävi jatkuvasti kun vanha lähti niin uusi naama pamahti ruutuun. Puhelun perustajat viettivät ensimmäisen viikon sulkematta puhelua ja nukkuivat tietokone auki sängyssä. Välillä puheluun saatiin yli 20 henkeä samanaikaisesti paikalle, joka oli melkoista sekametelisoppaa.

Mutta aiheeseen eli virtuaalisiin tapahtumiin ja kohtaamispaikkoihin. Blogikirjoituksen inspiraationa toimi Vappu ja vapun aikaan esitetty räppiduo JVG:n virtuaalinen keikka Senaatintorilla. Oikeasti räppärit olivat studiossa ja "green screeniä" hyödyntämällä pystyttiin lähettämään keikka niinkuin he olisivat olleet aidosti Tuomiokirkon edustalla. Yleisöön oli mahdollista myös tehdä oma avatar jonka sai yleisöön turvaväliä noudattaen seuraamaan keikkaa.

Muita vappuna järjestettyjä virtuaalitapahtumia oli tietysti tunnettu ja perinteikäs Haavis Amandan lakitus. Tämäkin toteutettiin poikkeusolojen vuoksi virtuaalisesti. Oma mielipiteeni oli, että lakitus meni hieman penkin alle. Toivotaan, että jatkossa opiskelijoiden lempijuhlaa vappua päästään juhlimaan normaaliin tapaan ja päästään nauttimaan toistemme seurasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sosiaalisen median markkinointi

Pelialan laajentuminen älypuhelimiin

Verkkokauppa ja -ostaminen - Klikkauksen päässä kaikesta