EU:n digitaalinen strategia




Moi kaikki lukijat!

Seuraavaksi hypätään aiheeseen, joka on itselleni aivan vieras ja uusi nimittäin EU ja sen digitaalinen suunnitelma.
"Digitaaliteknologia muuttaa ihmisten elämää. EU:n digitaalistrategian tavoitteena on valjastaa digitalisaatio palvelemaan ihmisiä ja yrityksiä sekä tukemaan tavoitetta tehdä Euroopasta ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä."
Tämä kuulostaa hienolta, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Teen parhaani tämän selventämiseksi jakamalla aihe kolmeen pienempään aihe-alueeseen.


1. Ihmisten hyväksi toimiva teknologia

Ensimmäisenä tulee ihmisten hyväksi kehitettävä teknologia. EU:n tarkoituksena on investoida kaikkien eurooppalaisten digitaaliseen osaamisen ja siihen, että se on kaikkien saatavilla. Kyberturvallisuuteen panostetaan, että mahdollisilta kyberhyökkäyksiltä vältytään. Tavoitteena on myös kehittää tekoälyä ihmisoikeuksia kunnioittaen. EU:n tavoitteena on myös tehostaa laajakaistaverkkojen nopeuksia kodeissa, kouluissa ja sairaaloissa.




2. Oikeudenmukainen ja kilpailukykyinen digitalous

Tavoitteena on antaa innovatiivisille ja kasvaville startup- ja pk-yrityksille mahdollisuus saada rahoitusta. Varmistetaan, että EU:n säännöt vastaavat tarkoitustaan digitaalitaloudessa. Parannetaan laadukkaan datan saatavuutta ja varmistetaan samalla, että henkilötiedot ja arkaluonteiset tiedot suojataan.






3. Avoin, demokraattinen ja kestävä yhteiskunta

EU:n tavoite on tehdä Euroopasta teknologian avulla ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä ja vähentää digitaalialan hiilidioksidipäästöjä. Tavoitteena on myös tarjota kansalaisille parempia tapoja valvoa ja suojata henkilökohtaisia tietoja. Luodaan eurooppalainen terveysdata-avaruus, jolla edistetään kohdennettua tutkimusta, taudinmääritystä ja hoitoa. Torjutaan disinformaatiota verkossa ja edistetään mediasisällön moniarvoisuutta ja luotettavuutta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sosiaalisen median markkinointi

Pelialan laajentuminen älypuhelimiin

Verkkokauppa ja -ostaminen - Klikkauksen päässä kaikesta